Acte central del programa Vila Oberta a la Pau 2011 amb el memorial al cementiri de Granollers i l'activitat de sensibilització amb els alumnes

Uns 750 estudiants de centres educatius de la ciutat han confeccionat uns treballs gràfics sobre valors, que s'exposaran a la carretera

27 de Maig 2011
+

Dimarts 31 de maig, el cementiri de Granollers acollirà l'acte memorial en commemoració del 73 aniversari del bombardeig, inclòs al programa Granollers Vila Oberta a la Pau. Serà a les 9 i cinc minuts del matí, a la mateixa hora que la ciutat va ser bombardejada, el maig de 1938. L'acte tindrà l'acompanyament musical de Clàudia Pujol (cello) i Núria Margalef (flauta travessera).

El mateix dimarts al matí, entre 9.30 h i 12.30 h, disset escoles i set-cents alumnes de 5è i 6è de primària, més el grup de joves estudiants del Projecte Nouvinguts, participaran a l'activitat Compartim valors a la plaça de Maluquer i Salvador; a la tarda, entre 18 h i 18.30 h, serà el torn dels centres oberts i les escoles d'adults. Els estudiants han confeccionat unes lones en què, a partir d'un treball en grup, han representat gràficament un valor (l'amistat, la justícia, la llibertat, el respecte,...). El resultat és un treball plàstic col·lectiu plasmat en una trentena de lones que estaran penjades als fanals de la carretera. Per la plaça Maluquer aniran passant tots els alumnes al llarg del matí per mostrar una síntesi del seu treball en un mural que ha confeccionat l'artista grafiter de Granollers Pau Sampera. Els estudiants també passejaran per la carretera per veure la feina de la resta de grups.

A partir de les 11 del matí, també, les places de la Porxada i Maluquer i Salvador esdevindran els espais on dipositar les flors per la pau.

Recordem que aquest dissabte, 28 de maig, comencen les portes obertes al refugi de la plaça Maluquer, fins al dimarts 31 de maig. Es faran visites cada mitja hora. Els horaris són: dissabte 28 de maig, de 18 h a 20 h; diumenge 29 de maig, de 12 h a 14 h; dilluns, 30 de maig de 18 h a 20 h; dimarts, 31 de maig, de 17 h a 20 h.