Agenda

+
30 maig 2023 - 20:00h

És la guerra. Periodisme en directe

Quatre relats periodístics sobre el nostre passat i el present de la guerra explicats en primera persona

Categoria: Xerrada

  • Cinema Edison

    • Adreça: C. Joan Camps, 1
    • a/e: info@cinemaedison.cat

El relat sobre la guerra com mai te l'han explicat. ÉS LA GUERRA. Periodisme en viu és un acte impulsat per VOTV amb el suport de l'Ajuntament de Granollers que reflexiona sobre el dolor que generen els conflictes bèl·lics i la importància de la pau en motiu del 85è aniversari del bombardeig de la ciutat i de l’actual Guerra d’Ucraïna.

Fins a quatre periodistes de prestigi pujaran dalt de l'escenari del Cinema Edison de Granollers per explicar-nos en primera persona i en viu les seves històries al voltant de la guerra amb l'ajuda de recursos audiovisuals. Els quatre periodistes que signen aquests articles en viu són:

MARC MARGINEDAS. Periodista de El Periódico. Enviat especial a la guerra d'Ucraïna. Anteriorment corresponsal de guerra a Afganistan, Iraq, Txetxènia i Síria, on va ser segrestat per Estat Islàmic i retingut durant sis mesos. Un testimoni únic en primera persona de la guerra en l'actualitat.

CLÀUDIA PUJOL. Periodista i directora de la revista Sàpiens, la revista
més llegida en català i impulsora del Dia Sàpiens, fet a Granollers el 2018. Experta en divulgació històrica, Pujol relatarà el paper de les dones durant la Guerra Civil.

JORDI ARMADANS. Periodista i politòleg. Director de Fundipau durant 27 anys i autor del llibre "Pau. El valor de la vida als nostre dies". Un referent per conèixer el preu de la guerra i la importància de la pau.

ALBERT FORNS, periodista i escriptor de Granollers. En l'actualitat autor d'un llibre en curs que recull els testimonis del bombardeig del 31 de maig del 1938. La seva veu sintetitza els records que van viure els supervivents d'aquella tràgica jornada.

 

Organitza: VOTV

Col·labora: Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

Entrada gratuïta