Centre per a l'Autonomia Personal Sírius

És un servei de Serveis Socials que dóna atenció i suport a persones amb autonomia reduïda

El Sírius ofereix orientació i assessorament sobre productes de suport, adaptació de l'entorn i supressió de barreres arquitectòniques per tal de millorar l'autonomia personal de les persones amb discapacitat, dependència i/o per a facilitar la feina del cuidador.

El servei va adreçat a persones amb discapacitat, persones amb dependència, a persones grans que tinguin manca d'autonomia, a cuidadors, a familiars, a professionals i a qualsevol persona interessada.

S'assessora en la tramitació d'ajudes econòmiques de la Generalitat, com el PUA i el PAO, així com de l'ajut per a l'adaptació i l'accessibilitat de l'habitatge de la Diputació de Barcelona.

També s'orienta en la sol·licitud del grau de discapacitat.

S'informa de quins són els serveis i recursos existents relacionats amb centres de dia, residencials, d'oci i de treball per a persones amb discapacitat.

També es fa formació per a professionals i futurs professionals i a cuidadors de persones amb dependència.

El Sírius disposa d’un Banc de Productes de Suport (BAT) format per cadires de rodes, carrutxes, fustes de banyera, alces de vàter, grues, llits articulats, etc. El BAT és un servei de préstec gratuït per a persones de Granollers.

El Centre per a l'Autonomia Personal Sírius és al carrer dels Almogàvers, 24 A, al barri de Ponent de Granollers. El centre disposa d'una exposició de productes de suport distribuïts en tres entorns (lavabo, cuina i dormitori) per tal de poder orientar millor les persones ateses i els grups de formació.

L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 h a 13 h i dimarts  també de 16 h a 18 h.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 861 84 50.

 

 Imatges del Sírius

 

Recollida de material tècnic per ajudar persones amb mobilitat reduïda

Si disposeu de cadires de rodes, crosses i bastons, llits articulats, carrutxes, cadires de dutxa o seients de banyera, estris que resulten imprescindibles per al dia a dia de persones amb mobilitat reduïda, els podeu donar a les persones que més ho necessiten.

Qui tingui algun d'aquests elements d'ajuda i el vulgui donar desinteressadament només haurà d'emplenar una sol·licitud o instància adreçada a l'Ajuntament. El personal del Sírius recepcionarà el material, el deixarà a persones amb autonomia reduïda, vetllarà perquè se'n faci un bon ús i per a què es reaprofiti, arribant al màxim nombre de persones possible.

Campanya de recollida de material per a persones amb mobilitat reduïda