Fundació Espavila: beques per fomentar l'esforç en l'àmbit educatiu i lúdic

El termini de presentació de projectes acaba el dia 30 d'abril

01 de Febrer 2016
+

Espavilar significa “avivar l'enteniment de la persona”. La paraula té el seu origen en l'acció de tallar el ble o pavil -com es deia antigament- de l'espelma perquè no s'apagui i recuperar així la flama.

Aquesta és la filosofia de la Fundació Espavila, una entitat amb seu a Granollers -presidida per Joan Vila- que per cinquè any convoca les Beques Educar Fomentant l'Esforç. L'objectiu, estimular i promoure iniciatives de l'àmbit educatiu i lúdic entre els nois i noies de fins a 16 anys, treballant valors com el treball, la responsabilitat, la sinceritat i l'optimisme. La Fundació es proposa així ajudar persones directament o a través d'institucions reconegudes, sense recursos econòmics, però amb la voluntat, a través de l'esforç, de millorar els coneixements culturals i/o professionals per una millor integració a la societat i/o al món del treball.

En l'edició passada, alguns dels projectes premiats van ser el d'una escola de les Preses, a la Garrotxa, en què mitjançant la robòtica els nois i noies treballen l'habilitat per resoldre problemes, la lògica i la creativitat. O un institut del Barri Besòs, en què els alumnes treballen per recuperar el traçat d’un antic corriol i senyalitzar-lo, al barri de la font del Gos de Collserola, a Barcelona.

El premi atorgarà un màxim de quatre beques, dotades amb 3.000 euros cadascuna. Pot optar-hi qualsevol persona a títol individual, entitat o empresa, amb un projecte que es desenvolupi en un entorn educatiu o lúdic, sempre amb el suport del centre on es porti a terme. El termini de presentació acaba el dia 30 d'abril.