L'Escola Municipal de Música crea una cançó basada en els missatges de la Marató de l'Estalgia

El centre participa, juntament amb altres 18 edificis municipals de Granollers, en aquesta campanya que promou l'estalvi energètic, i que es traduirà en accions concretes per a famílies amb pobresa energètica.

25 de Febrer 2016
+
Els integrants de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera assajant la cançó
Alumnes de Grau Professional de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera de Granollers, amb l’ajut de dos professors (Dani Rubies, de guitarra i combo; i Francesc Hormigon, director de la coral de Grau Professional) i la implicació del cor de Grau Professional i de diversos alumnes d’instrument han creat la cançó de la Marató de l'Estalgia
 
Els compositors de la cançó, lletra i música, són Gala Beneroso, veu; Sergi de las Muelas, guitarra espanyola; Andrea García, piano; i Andrea Barato, guitarra elèctrica que compten amb el suport dels instrumentistes Jaume Mollfulleda, bateria; i Gerard López, baix elèctric.
 
La lletra de la cançó, que porta per títol Energia dins teu, s'ha inspirat a partir dels missatges que es van difonent sobre la Marató de l'Estalgia.
 
L’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera s'ha implicat en aquest projecte perquè permet deixar anar la creativitat de l'alumnat alhora que els fan conscients de la realitat que els envolta. D'aquesta manera volen contribuir a difondre la importància de l’estalvi energètic i de no malbaratar l'energia que consumim diàriament.
 
La Marató de l'Estalgia és una iniciativa dels ajuntaments de Granollers, El Prat del Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès, que s'està portant a terme aquest mes de febrer i que consisteix en adoptar bones pràctiques en l'ús i el consum de l'energia. Concretament a Granollers, la Marató s'està desenvolupant en dinou edificis municipals, per destinar l'estalvi aconseguit a famílies amb pobresa energètica. L’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera és un dels edificis que participa en la Marató. La metodologia i materials de La Marató de l'Estalgia han estat proposats des de Granollers a la resta d'ajuntaments, que han acceptat i acollit la iniciativa per tal que les accions d'estalvi energètic sumin el màxim possible per combatre la pobresa energètica en els quatre municipis.