Fer front a la discriminació de gènere i l'assetjament sexual

Es comença a treballar aquest eix amb l’objectiu d’establir estratègies de prevenció i abordatge de les violències sexuals en l’esport. Algunes de les accions que s’han fet: • Suport a les entitats esportives en la creació dels protocols propis de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual. • Creació d’un protocol de prevenció i abordatge de les violències sexuals en les instal·lacions esportives municipals de Granollers • Vídeo de prevenció i sensibilització • Formació per a persones referents de les entitats i personal municipal de referència (delegats/es)

Granollers va presentar el novembre de 2022 el "Protocol de prevenció i abordatge de les violències sexuals en les instal·lacions esportives municipals". Una iniciativa emmarcada en el projecte d’Igualtat en l’Esport, iniciat el 2020, que respon al ferm compromís del consistori de vetllar per la igualtat entre homes i dones i per la lluita contra totes les formes de violència masclista.

El protocol és el resultat del treball dut a terme entre l’Ajuntament de Granollers conjuntament amb els clubs i les entitats esportives de la ciutat, que des de fa dos anys, el maig de 2020 treballen, en el marc del projecte Igualtat en l’Esport, amb un doble objectiu: augmentar la participació de nenes, noies i dones de la ciutat en l’àmbit esportiu i de l’activitat física, i avançar cap a unes relacions més justes entre homes i dones.