AFIS Pediàtric

AFIS pediàtric, programa municipal per combatre l’obesitat infantil amb activitat física i educació nutricional

+

L'AFIS pediàtri és el programa municipal que tracta l’excés de pes i l’obesitat infantil amb propostes d’activitat física en grup, educació nutricional i el reforç en la conducta individual i familiar amb l’objectiu de millorar els hàbits alimentaris i el sedentarisme i augmentar l’autoestima de l’infant. Els nens i nenes accedeixen al programa derivats per l’equip de pediatria dels Centres d’Atenció Primària.

L’Ajuntament de Granollers subvenciona totalment aquest programa que porten a terme els serveis municipals de Salut Pública i d’Esports. Així, d’octubre a maig, es fan dues sessions esportives setmanals amb els nens i nenes amb jocs i la pràctica de diversos esports. També es fan sessions mensuals educatives amb els infants i les seves famílies per tractar temes relacionats amb l’autoestima, la imatge corporal i l’alimentació i es treballen els hàbits alimentaris saludables. A més, es fa coordinació amb el nutricionista de l’Equip d’Atenció Pediàtrica Territorial per al seguiment d’alguns casos.

L’obesitat és una malaltia originada per diversos factors que, quan afecta infants i joves, constitueix un factor de risc a nivell, psicològic i social i un problema de salut pública. L’AFIS pediàtric vol donar resposta a aquesta situació amb un enfocament multidisciplinari i la implicació de professionals sanitaris, esportius i educatius. Els professionals de la salut valoren positivament el programa.

De 2014 a 2023 hi ha participat 171 infants, d’entre 6 i 12 anys.