Qui som?

+

El Consell dels Infants som un òrgan de participació format per nens i nenes de les escoles de Granollers que fan 5è i 6è de Primària. Un cop al mes ens trobem per parlar de la ciutat.

El consell és un espai per a què els infants de la nostra ciutat puguin parlar i donar la seva opinió. Un espai formal que permeti consultar-los, escoltar-los, fer-los partícips de les decisions que es prenen i que els afecten com a ciutadans més petits. Aquest projecte pretén donar els infants el paper de protagonistes per a aconseguir que les actuacions que es facin a la ciutat tinguin com a baròmetre les seves necessitats.
 
Ens reunim en forma d’assamblea. Tenim tres dinamitzadors, el Jaume, la Marta i l'Ester que condueixen les sessions i informen a les escoles de les reunions i les trobades.

Som el Consell dels Infants un projecte del servei d’Educació de l’Ajuntament de Granollers, gestionat juntament amb el servei de Joventut i el servei de Participació.
El Consell dels Infants no és un projecte nou” inventat per nosaltres”, forma part d’un projecte més ampli, “La ciutat dels infants” que a Granollers des de l’any 1995 és impulsat pel grup “ Petits però ciutadans” vinculat a l’Associació Cultural i en conveni amb l’Ajuntament.

Granollers compta en diversos espais de participació ciutadana, els consells municipals dels diversos àmbits (medi ambient, esport, joventut, escolar, cooperació i solidaritat…) integrats majoritàriament per persones adultes. Però també compta amb el Consell dels Infants ja que en la Convenció Internacional sobre els Drets de l’Infant promulgada per les Nacions Unides i rectificada pel Parlament de Catalunya es recull en el seu articulat el dret dels infants a reunir-se amb els altres i el dret a que els seus interessos han de considerar-se prioritaris a l’hora de prendre qualsevol decisió que els afecti.