Healthy Young Minds

Healthy Young Minds és un projecte de salut i educació, comunitari, que pretén promoure una alimentació saludable i potenciar la pràctica d'activitat física en els escolars, per tal d'evitar l'obesitat infantil.

La prevalença del sobrepès i l'obesitat infantil i juvenil és creixent a tot Europa, i davant d'aquest important problema de salut els municipis de Granollers i Ballerup ( Dinamarca)  estan treballant conjuntament per promoure hàbits i estils de vida més saludables, crear ambients que facin millorar la salut al nostre entorn i ajudar els infants i els joves a implicar-se en temes de salut, amb una  visió de globalitat i pertinença a una dimensió ampla europea.

S'utilitza una  metodologia comuna, l'enfocament  IVAC (Investigació, Visió, Acció, i Canvi), en la qual els escolars són els actors dels canvis del seu entorn: són ells els qui investiguen i reflexionen sobre la manera com l'entorn els condiciona la salut i l’estil de vida, i desenvolupen accions per arribar a un canvi. Les experiències dels alumnes dels dos països s'intercanvien mitjançant les noves tecnologies i a través de la pàgina web del projecte.

El projecte, que forma part del programa d'aprenentatge permanent Comenius Regio de la Unió Europea, està liderat pel municipi de Ballerup (Dinamarca) i té un període d’execució de dos anys, des de l'1 d'agost de 2009 fins al 31 de juliol de 2011. La xarxa del projecte està formada pel municipi de Ballerup, l'escola Hedegardsskolen i el club esportiu Ballerup FritidsCenter (BFC), per la banda danesa, i l'Ajuntament de Granollers, les escoles Joan Solans i Salvador Espriu, i l'organització PAU Education, per part de Catalunya.