Drets dels Infants i dels Adolescents

La Convenció sobre els drets de l'infant és un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals. Cada 20 de novembre celebrem que l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989. La Convenció defineix un infant com a qualsevol persona de menys de 18 anys, els quals són considerats com a subjectes de drets. Els quatre principis bàsics de la Convenció són la no discriminació; la defensa del millor interès de l'infant i adolescent; el dret a la vida, a la supervivència i al desenvolupament; i el respecte a les seves opinions.

Des del Consell dels Infants i des de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències de Granollers, us convidem a reflexionar i a visibilitzar els drets de la infància i l’adolescència ja que hi ha molts temes que ens afecten directament i que formen part de les nostres preocupacions diàries i massa sovint es dona prioritat a les opinions dels adults.

Ens agradaria que celebreu amb nosaltres cada 20 de novembre el Dia Universal de la Infància i l'Adolescència,i passeu a l’acció com la lectura del manifest, d’un conte, un vídeo o una dinàmica grupal. I si ho feu a les xarxes #DiaUniversalInfància #CiutatsAmiguesInfància @granollers @arrelGRN @grajove a partir d’alguna de les següents propostes:

Tothom

Dedicar 5 minuts a llegir en grup el Manifest dels Drets dels Infants 2022 que ha estat elaborat pels membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC). 

En format conte

Les Tres Bessones i els Drets de la Infància. Ajuntament de Barcelona. 

Vet aquí els nostres drets. Esplais Catalans (Esplac). 

21 contes per educar en valors. Coneix els teus drets. Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). 

En format vídeo

Un "InfoK" especial de 20mn elaborat conjuntament amb UNICEF Especial drets dels infants

Un "InfoK" on s'explica la Convenció dels Drets dels Infants Els vostres Drets

20 vídeos curts: Coneix els teus Drets. Barregen personatges reals amb dibuixos animats. 

Aprende cuáles son los derechos del niño (4mn). 

Materials

Memory dels Drets dels Infants. Unicef Catalunya

Som joves, tenim drets….i deures. Grup IREF. Material ben estructurat i amb varietat de recursos i activitats.

Lectura fàcil dels Drets dels Infants. Ajuntament de Barcelona. 

Activitat d’UNICEF en relació el Canvi Climàtic i els drets dels infants. 

Convenció sobre els drets de l’infant. Parlament de Catalunya. 

 

Aquestes són algunes de les recomanacions de les noies i els nois representants del Consell dels Infants https://www.granollers.cat/educacio/conselldelsinfants  i del consell d'adolescents: i l’Arrel-Fòrum de les Adolescències de Granollers a instagram i twitter @arrelGRN http://granollers.cat/arrel