Les exposicions de l'Arxiu

En aquesta pàgina, podeu consultar la informació, les fotos i els vídeos de les exposicions que, des del desembre de 2012, instal·lem, periòdicament, a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Granollers situat a la plaça de la Porxada, 6. Amb aquestes mostres, obertes a la participació ciutadana, l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) recupera la memòria històrica de la ciutat a partir de fotografies de l'Arxiu d'Imatges de l'AMGr i amb la incorporació de fotos donades o bé, cedides per reproduir-les. En concret, a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició, mostrem les imatges aportades per la ciutadania sobre el tema de cada mostra de fotos.

+
Perspectiva de l'espai d'exposició, amb una mostra de l'Arxiu; la pantalla, al fons / AMGr

Actual exposició  

Les fotografies que l'Arxiu selecciona per a aquestes exposicions il·lustren destacats episodis d'història local, vinculats a esdeveniments, commemoracions, transformacions, tradicions, equipaments, edificis, espais i activitats socials. Amb aquestes imatges, reconstruïm la nostra història més recent. Aquesta història, a més, queda resumida en un full de sala que podeu recollir al taulell de l'exposició, on també hi trobareu postals de la mostra instal·lada i, d'anteriors exposicions.

L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) complementa cada exposició amb fotos a l'abast de tothoma l'Arxiu Fotogràfic, on les podeu consultar i descarregar-les. En aquest portal, també us mostrem fotos d'altres temes, de l'Arxiu d'Imatges de l'AMGr:

TEMA I PERÍODE D'EXPOSICIONS: consulteu l'Agenda i les notícies de l'Arxiu (si teniu fotos del tema proposat, es podrien veure a la pantalla de la mostra; porteu-les a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), al carrer de Sant Josep, 7) 

Si voleu fer una exposició en alguna entitat, col·lectiu o equipament, us cedim els plafons de les anteriors mostres fotogràfiques de l'Arxiu. Envieu-nos la vostra petició a: arxiufotografic@granollers.cat 

 

 Tot seguit, us mostrem les exposicions de l'Arxiu fetes fins ara; de més a menys recents, 

les imatges exposades

els respectius vídeos fotogràfics i, fulls de sala, incorporats a partir de la mostra "Els inicis del futbol a Granollers"

informació complementària, de cada una: 

 

Balonmano, un esport per a una ciutat

El Granollers de 1979

- La carretera

 - El mercat municipal. De la Porxada a Sant Carles

Palou, temps enrere

Guerra Civil i bombardeig 

Carrer Girona, de la via a l'asfalt

130 anys de La Unió Liberal

Granollers, 25 anys dels Jocs Olímpics

La Porxada, 430 anys 

Antics escenaris de teatre

El palau olímpic i la transformació del seu entorn

Postals antigues de Granollers

La plaça de la Corona

De la Tarafa a Can Pedrals

Granollers en la Transició

La Fira del Bestiar els anys 1943 i 1944

Els inicis del bàsquet a la ciutat

Les capelles de muralla

De Macià a Tarradellas

Dijous, mercat

L'antiga estació i el tren

Places amb història

Els inicis del futbol a Granollers

Granollers 1931-1938

Gegants i capgrossos a Granollers

Granollers. La nevada de 1962  

 Tots els vídeos fotogràfics

  la Galeria de fotos, us proposem un recorregut per aquestes exposicions, amb una selecció de detalls i moments significatius: