Agenda

+
18 abr. 2023 - 18:00h

La neurociència ens ajuda: eines per ajudar els fills i filles a créixer

Parlem en família

Categoria: Conferència

 • GRA. Equipament juvenil

  • Adreça: Pl. Església, 8
  • Telèfon: 93 842 66 84
  • a/e: gra@grajove.cat

  Horari de l'equipament:
  Dilluns a dijous de 16 a 20 h.
  Dimarts a divendres de 9 a 13 h.
  Dilluns matí i divendres tarda tancada l'Oficina Jove.

Adreçat a famílies amb nens i nenes de 6 a 11 anys

DESCRIPCIÓ

La neurociència ens ajuda i dona eines per ajudar els fills i filles a créixer. És una activitat altament participativa i dinàmica, al voltant d'un dels aspectes centrals de l'educació actual: la neuroeducació.

Durant molts anys l'assessorament familiar s'ha basat en suposicions (fonamentades en un o altre corrent teòric); avui, però, coneixem millor com funciona el cervell (d'un infant i d'un adult) i, per tant, què hem de fomentar i d'evitar a l'hora d'educar. La neurociència confirma algunes de les afirmacions que sempre s’han fet i en desmenteix d'altres. Explicarem aquests descobriments i els traduirem en propostes concretes, senzilles i viables per a les famílies.

Oferirem propostes sobre com parlar amb els fills/filles, com motivar-los per a l'estudi, com atendre les seves necessitats emocionals i de benestar, com actuar davant conductes disruptives, com afrontar els càstigs, com resoldre conflictes i com crear un clima familiar positiu.

A càrrec de Sergi Sánchez Guirao, psicòleg, assessor i formador educatiu de famílies i equips docents

OBJECTIUS

 • Adaptar les pràctiques educatives quotidianes a partir del coneixement de les parts fonamentals del cervell (dels fills/es i dels seus referents).

 • Generar un clima familiar de convivència (basat en pràctiques educatives positives) a partir de la consciència del funcionament cerebral.

 • Comprendre les conductes dels fills/es en la vida quotidiana i analitzar l'impacte emocional que els generen.

CONTINGUT I METODOLOGIA

Xerrada dinàmica i pràctica amb foment de la participació dels assistents per afavorir l’aplicació de les tècniques exposades a la quotidianitat de cada família. Es proposa l’establiment de plans de millora personals per anar avançant.

INSCRIPCIÓ

Del 27 de març al 14 d’abril de 2023

Inscriviu-vos aquí: Cicle d’educació a la primera infància – xerrada abril

 

* Durant el període d’inscripció rebreu un correu de confirmació d'assistència a la xerrada o bé que esteu en llista d’espera.

* Les places són limitades.