L’equip júnior, campió d’Espanya

Natació Sincronitzada. Club Natació Granollers

18 de Març 2016
+

L’equip júnior, actual campió de Catalunya, ha conquerit aquest cap de setmana el títol de campió d’Espanya, al campionat celebrat del 10 al 13 de març a Valladolid. Una competició de les categories júnior i sènior, i en la què el Club va aconseguir pujar fins a set ocasions al podi.

A banda de l’or per equips, les júniors van sumar una nova medalla pel combo, en alçar-se com a subcampiones d’Espanya. Pel que fa a la competició de duets, la parella Ariadna Arisó – Lídia Vigara es va fer amb la medalla de bronze, mentre que el duo de Natalia de la Nuez – Elia Calvo – Mariona Busquets (reserva) es va classificar en una meritòria cinquena posició. Destacar, per altra banda, el sisè lloc d’Ariadna Arisó i el novè de Lidia Vigara als solos; i en la competició de figures Ariadna Arisó va fer 6a; Lídia Vigara, 10a; Èlia Calvo, 13a; Natàlia de la Nuez, 16a; i Mariona Busquets, 20a.

De la competició, la Real Federación Española de Natación (RFEN) va preseleccionar 15 sincronistes que participen des d’avui 15 de març fins al 22 de març en una concentració al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, de la que en sortiran les 12 sincronistes que formaran part de la selecció júnior que prendran part dels Campionats d’Europa i del Món. Entre les nedadores preseleccionades s’hi troben 4 nedadores del Club: Ariadna Arisó, Lídia Vigara, Èlia Calvo i Natàlia de la Nuez.

Pel que fa a la categoria sènior, el Club hi va prendre part en la modalitat de solo, amb Helena Jaumà que es va penjar la medalla de bronze; i en el duo mixt, amb Jaumà i Pau Ribes, que es van proclamar campions d’Espanya.

En la classificació per Clubs, fruit del còmput global de puntuacions de totes les proves disputades, el Club Natació Granollers es va alçar com a subcampió d’Espanya en categoria sènior, mentre que en la categoria júnior, es va classificar en tercer lloc.

Per altra banda, estant a dalt del podi, el Club va aprofitar per llançar un missatge de recolzament a la selecció espanyola absoluta de natació sincronitzada, envoltada de polèmica per no haver-se classificat pels Jocs Olímpics de Rio. Amb pancartes de ‘Todos con la selección’ van voler transmetre un missatge d’ànim i respecte a l’equip espanyol, que compta amb tres sincronistes granollerines: Txell Mas, Cristina Salvador i Cecilia Jiménez.