Dissabte 27 de febrer tindrà lloc la Marxa Europea pels Drets de les persones refugiades

A Barcelona, 12h davant la seu de la Comissió Europea (Passeig de Gràcia, 90, Barcelona).

26 de Febrer 2016
+
Imatge promocional de la marxa a Barcelona
Des de Brussel·les s’ha convocat una marxa europea pels drets de les persones refugiades amb l’objectiu d’exigir vies segures d’accés al continent per a les milers de persones que cada dia es veuen obligades a creuar el mar Mediterrani i altres fronteres jugant-se la vida. La resposta de la UE està centrada en la seguretat i la contenció, no pas en la protecció dels drets de les persones refugiades. La reintroducció temporal de controls fronterers a alguns països Schengen, la confiscació de béns a Dinamarca, Suïssa i diversos estats d’Alemanya i l’adopció de lleis criminalitzadores  són receptes indignes que no fan més que augmentar de manera innecessària el patiment de les persones en trànsit i de les que han aconseguit arribar a Europa.
 
En el marc de la campanya de suport a les persones refugiades endegada pel Fons Català el setembre de 2015, s'ha fet una crida als ajuntaments catalans a participar a la marxa europea que tindrà lloc a Barcelona el proper dissabte 27 de febrer.
 
Per a més informació consulteu els enllaços adjunts o bé seguiu els hasthags de Twitter #‎safepassage i #‎passatgesegur.