30 persones assisteixen a la tertúlia sobre el centenari de l’escola Pereanton

L’activitat es va fer dilluns 16 a Can Jonch

17 de Desembre 2019
+

Dilluns passat es va celebrar la darrera sessió de l’any del cicle Les tertúlies de l'Arxiu que girava entorn del centenari de la inauguració de l’escola Pereanton.

Per a l’activitat es va comptar amb la presència de diverses persones vinculades amb el centre en diferents moments: des d’una alumna d’abans de la guerra fins a representants de l’equip docent actual.

Durant l’acte, que va desenvolupar-se com una conversa informal, tots els participants van poder explicar els seus records: es va parlar de la divisió de les classes per gènere (els nens a dalt i les nenes abaix), sobre les instal·lacions, sobre els jocs al pati... També hi ha haver records per a membres del professorat en diferents temps: tan per les bones actituds d’aquests com per l’abús d’autoritat d’alguns d’ells.

Tot plegat va permetre passar una estona agradable en la qual es va fer un petit repàs a les històries personals viscudes a l’escola, construïda el 1919 gràcies a la donació de l’empresari Ginés Pereanton, fet pel qual es va batejar el centre amb el seu nom tal i com narra la placa que es va instal·lar sobre l’entrada principal i que es pot veure encara ara.

Les tertúlies són una de les propostes de difusió de l’Arxiu Municipal de Granollers i ofereixen un espai de trobada amb testimonis que aporten els seus records i vivències sobre algun episodi o aspecte de la història de la ciutat. En aquestes reunions obertes a tothom també s’hi presenten documents i fotografies que es conserven a l’Arxiu per a recolzar les explicacions dels testimonis. A més tots els assistents poden afegir-hi les seves memòries o aportar documents que ampliïn la informació sobre el tema tractat. Tot plegat s’enregistra en àudio i s’afegeix a les col·leccions de fonts orals de l’arxiu, enriquint el patrimoni documental de la ciutat per a preservar la memòria col·lectiva