1a Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània, Aubagne (França), 20 i 21 de setembre

Granollers, com a ciutat per la pau, organitza juntament amb Aubagne (França) i Biograd na Moru (Croàcia), la 1a Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània, amb el patrocini de la xarxa internacional de Mayors for Peace.

08 de Juliol 2013
+

La pertinença a un mateix espai, la Mediterrània, ha configurat la nostra forma de vida i tots nosaltres tenim similituds nascudes dels intercanvis que s’han anat desenvolupant durant mil·lennis. És necessari, ara més que mai, reafirmar aquest destí comú des de les ciutats, al costat de la ciutadania. El nostre mar comú és l’escenari permanent de conflictes dels quals les ciutats i els seus habitants en són les víctimes principals, ja siguin directes o indirectes. Estem convençuts, per tant, que hi ha una aspiració majoritària de pau entre els responsables dels milers de ciutats que envolten la Mediterrània.


És per això que hem decidit organitzar aquesta primera reunió, per compartir durant dos dies les nostres experiències d’electes locals, compartir-les amb la ciutadania i aportar un missatge positiu sobre el nostre destí col·lectiu. La nostra pertinença a la xarxa d’Alcaldes per la Pau ens fa portaveus convençuts de la necessitat de l’eliminació de les armes nuclears al món, en aplicació del Tractat de No Proliferació Nuclear. Aquesta conferència serà igualment una oportunitat per valorar els riscos nuclears a la Mediterrània i els perills que representen per a cadascuna de les nostres ciutats. La recent conferència d’Oslo i la posició del Comitè internacional de la Creu Roja reforcen la nostra esperança.


Trobareu adjunt el programa preliminar d’aquesta primera conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània.

Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos a la pàgina web http://peacecities2013.wordpress.com/.