El proper 25 de gener, La memòria a través del NO-DO a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

Visionat d'imatges del NO-DO i col·loqui conduït per l'historiador Joan Garriga. Aquest acte s'emmarca en record dels bombardejos que va patir Granollers els dies 24, 25 i 26 de gener de 1939, ara fa 72 anys.

21 de Gener 2011
+

El 28 de gener de 1939 les tropes franquistes entraven a Granollers. El nou règim va instaurar una dura repressió en tots els àmbits, ja que l'objectiu era controlar tots els aspectes de la vida de les persones, tant privada com social. Un dels instruments de propaganda del règim franquista va ser el NO-DO, creat per consolidar un aparell polític, econòmic i cultural a la mida del nacional-catolicisme i dels somnis imperials del règim.

El NO-DO, però, és també un magnífic document costumista, molt útil per analitzar i per entendre uns anys molt importants de la nostra història més recent. És precisament aquest aspecte que ha volgut destacar l'historiador Joan Garriga, que ha fet un recull i una selecció d'imatges del NO-DO referides a la ciutat, que seran projectades i comentades en el decurs de la sessió. Es podran veure imatges de la Fira de l'Ascensió o relats d'esdeveniments esportius com el balonmano i l'atletisme. Uns documents de gran interès, que mostren com era la ciutat i quins eren els valors que volia destacar el règim.
La xerrada tindrà lloc a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19), el proper dimarts 25 de gener, a dos quarts de vuit del vespre.