Nàdia Ghulam i Emili Teixidor visiten les biblioteques de Granollers

Can Pedrals i Roca Umbert, d'altra banda, vendran llibres de segona mà durant la setmana que ve per col·laborar amb la Marató de TV3

07 de Desembre 2011
+

La setmana vinent, les biblioteques de Granollers han organitzat dues trobades amb autors.

D'una banda, Nàdia Ghulam, coautora del llibre "El secret del meu turbant", una història autobiogràfica sobre aquesta noia afganesa que durant deu anys es va fer passar per home en ple règim talibà, per poder sostenir la seva família. El 1994, a l'edat de 8 anys, Nàdia va ser patir greus ferides de bomba i va passar dos anys a l'hospital, durant els quals els talibans van arribar al poder i van prohibir que la dona treballés fora de casa. "El secret del meu turbant" (ed. Columna) va guanyar l'any passat el Premi Prudenci Bertrana i és una obra escrita a quatre mans, per la protagonista de la història i la periodista Agnès Rotger. La periodista Montserrat Ponsa presentarà la trobada amb Nàdia Ghulam, dijous 15 de desembre, a les a les 7 de la tarda a la Biblioteca Roca Umbert. 

L'endemà divendres, 16 de desembre, Emili Teixidor visitarà Can Pedrals, a les 7 de la tarda. En una trobada conduïda pel poeta Esteve Plantada. L'autor de "Pa negre" parlarà de llibres i literatura amb els lectors i lectores. Escriptor, professor i editor, Teixidor és autor d'un gran nombre de títols de narrativa i ha guanyat destacats premis com el Crítica Serra d'Or de creació juvenil, el Sant Jordi, el Nacional de Cultura de Literatura i el Lletra d'Or. L'activitat s'inclou al cicle de xerrades "El Club del Llibre", que promou l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diverses editorials.

Les biblioteques col·laboren per quart any amb la Marató de TV3

La Xarxa de Biblioteques de Granollers col·labora per quart any consecutiu amb la Marató de TV3, que enguany celebra el 20è aniversari i es dedica a la regeneració i transplantament d'òrgans i teixits. La setmana que ve, entre els dies 12 i 17 de desembre, els vestíbuls de Can Pedrals i Roca Umbert tindran punts de venda de llibres de segona mà, aportats pels ciutadans i ciutadanes, que es vendran al preu simbòlic d'un euro. El dijous, dia 15, la venda de llibres es farà al mercat, en una parada a la plaça de la Porxada.

L'any passat, les biblioteques de Granollers van recollir 1.100 euros amb la iniciativa, venent 1.095 llibres aportats per 500 persones.