Xerrada sobre el nou sistema de facturació elèctrica a Can Jonch

És una activitat inclosa en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

09 de Juny 2014
+
A partir de juliol, s'aplicarà un nou sistema de facturació elèctrica.
Inclosa en les activitats de la programació amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, el dimecres 18 de juny de 13.30 h a 15 h  es farà a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19) una xerrada sobre el nou sistema de facturació, a càrrec de Santi Martínez, director de la divisió elèctrica d'Estabanell i Pahisa.  
 
A partir del dia 1 de juliol s'aplicarà un nou sistema de facturació elèctrica que, segons Indústria, permetrà un abaratiment del rebut d'uns 3 % de mitjana. La xerrada té per finalitat explicar el nou model amb què es fixarà el preu de l'energia directament lligat a les variacions contínues del mercat majorista. Els consumidors pagaran l'electricitat consumida al preu mitjà del mercat elèctric en el període de facturació. Qui disposi de comptador amb discriminació horària, pagarà cada hora de consum al cost exacte que tingui al mercat en cada moment. 
 
D'altra banda, el dia 29 de juny, com a activitat inclosa en aquest programació,  es presentarà el grup Granollers en transició, al Museu de Ciències Naturals. Sota el lema "Parem màquines, hissem veles", s'ha organitzat una jornada que s'allargarà durant tot el matí amb xerrades, debat i dinar. El programa començarà amb les inscripcions (9.30 h) i una primera xerrada (10 h) sobre la crisi energètica a càrrec d'Antonio Turiel. A continuació (11 h), Antonio Sccoti parlarà sobre les propostes de les ciutats en transició, amb un col·loqui posterior. Seguirà un debat a l'entorn de la idea  "Imaginem Granollers de 2013" (12.30 h). El dinar, la sobretaula i la cloenda tancaran l'acte de presentació del grup Granollers en transició. Més info i inscripcions: http://granollersentransicio.wordpress.com
 
Altres activitats de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible són els tallers organitzats a la Tèrmica de Roca Umbert perquè els infants que participen als casals d'estiu sàpiguen com poden estalviar energia a casa, com funciona l'energia solar o què es fa amb els residus. L'activitat té el suport del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, i la Diputació de Barcelona.