El Club Atletisme l'Aire participa a l'única marató femenina europea coincidint amb el Dia Internacional de la Dona

Dues corredores aconsegueixen la 1a i la 3a posició en la seva categoria

13 de Març 2015
+

Una trentena de corredores del Club Atletisme L’Aire van participar el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, en la 261 Women’s Marathon and 10 km a Palma de Mallorca, l’única marató femenina europea i que aquest any ha celebrat la segona edició. Aquesta prova compta com a impulsora amb Kathrine Switzer, que es va convertir en la primera dona a córrer una marató amb dorsal quan en la marató de Boston de 1967 va creuar la meta amb el dorsal 261 malgrat la prohibició imposada de córrer a les dones.

La trentena de participants del Club Atletisme L’Aire es van repartir entre la prova de 10 km i la marató. Gena Palma va aconseguir la primera posició en la seva categoria en fer la marató en un temps de 3:52:25. En la prova dels 42,195 km, Anna Moreno va obtenir la 3a posició en la seva categoria en creuar la meta en un temps de 3:54:12.

Les corredores del Club Atletisme L’Aire van conèixer i conversar amb Kathrine Switzer, qui va quedar entusiasmada amb la nombrosa presència femenina procedent del club granollerí. A l’endemà de la cursa, Kathrine Switzer va canviar la imatge de perfil al seu Facebook per un selfie amb les dones del Club Atletisme L’Aire.

Switzer va rebre individualment totes les participants que van creuar la meta. Totes les finisher van rebre com a trofeu un penjoll amb una perla i una flor.

L’event, que va reunir un miler de corredores de 23 països, va comptar amb el suport de la Fundació Vicente Ferrer i la presència de la presidenta, Anna Ferrer. L’actriu i presentadora Usun Yuun va participar en la carrera de 10 km com a ambaixadora d’aquesta fundació per donar suport al programa nutricional en l’Índia rural. En aquesta distància també va participar Vanessa Veiga, olímpica a Londres 2012, qui va quedar vencedora.

Contacte: Club Atletisme L’Aire. Telèfon: 938 701 734