Edifici de la Clau, patrimoni desaparegut

Llicència d'obres de l'any 1895, amb els plànols de l'habitatge, una destacada edificació senyorial que estava situada a l'actual carrer d'Alfons IV

+
Dibuix de la façana de l'Edifici de la Clau, plànol de la llicència d'obres, 1895 / Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

Aquesta publicació forma part de la programació de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya (JEP 2016).

En aquest expedient, hi ha la documentació administrativa i plànols d'aquest edifici: de situació i de la façana (els podeu veure a Documents adjunts). Tot plegat, conservat a l'AMGr, com a part del Fons Ajuntament de Granollers i classificat dins d'Obres particulars i de la sèrie Llicències d'urbanisme.

En aquesta casa, es va ubicar el Registre de la Propietat i, l''any 1906, el Jutjat. Posteriorment, durant la Guerra Civil, la Clau va acollir funcions de repartiment del racionament. Més endavant, una botiga va ocupar aquest edifici, des dels anys seixanta fins al 1977, quan va ser enderrocat.

L'Edifici de la Clau hagués estat una bona representació del patrimoni arquitectònic local, juntament amb altres cases de la ciutat que motiven la nova mostra d'imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic«Cases del patrimoni arquitectònic», una incorporació més de fotos a l'abast de tothom, dins, també, de la programació per a les JEP 2016. Així, complementem la tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes de setembre, «Fem safareig: recordem el Granollers d'abans», i la nova exposició fotogràfica de l'AMGr, «Postals antigues de Granollers».

Per consultar la documentació i per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7 (tel.: 93 842 67 37, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat). Si voleu fer alguna consulta sobre les fotografies, contacteu amb l'Arxiu d'Imatges (tel.: 93 861 19 08, a/e: arxiufotografic@ajuntament.granollers.cat.