Adreça

Circuit de Barcelona-Catalunya

Adreça :
Crta. de Granollers a Parets
Telèfon :
93571 97 00
Fax :
93 572 27 72
Adreça web :
http://www.circuitcat.com
Descripció :

La primera pedra del Circuit de Catalunya va ser col•locada el 24 de febrer de 1989, gràcies a l'impuls del Consorci format per la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya i l'Ajuntament de Montmeló.

Amb anterioritat, el 3 d'octubre de 1986, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una proposició no de llei, instant el Consell Executiu a "coordinar els organismes pertinents, amb la finalitat d'estudiar i unir esforços per a la creació d'un nou circuit permanent de velocitat".

El 24 de febrer de 1989 es va constituir el Consorci del Circuit de Catalunya entre la Generalitat, l'Ajuntament de Montmeló i el RACC. Aquell mateix dia, es va posar la primera pedra del Circuit de Catalunya.

Cinc dies després de la inauguració oficial el 10 de setembre de 1991, el Circuit de Catalunya va acollir la primera cursa oficial, el Campionat d'Espanya de Turismes amb victòria de l'expilot de F-1, Lluís Pérez Sala. El 29 de setembre de 1991 es va disputar el 35è Gran Premi d'Espanya de F-1 després de setze anys d'absència a Catalunya.

El mundial de motociclisme arribaria un any més tard amb la celebració del Gran Premi d'Europa, nom que canvià pel de Catalunya a partir de 1995.

Durant tots aquests anys d'activitat el Circuit ha vist passar pel seu calendari les millors competicions internacionals del motor, en alternància amb altres campionats  nacionals o proves singulars com les de resistència.

A principis del mes de setembre de 2013 es fa oficial el canvi de nom del Circuit de Catalunya pel de Circuit de Barcelona-Catalunya.