Recull de premsa i publicacions

Oferir un servei visible per a la ciutadania i difondre la tasca realitzada és un dels nostres motors. El mitjans de comunicació són un dels pilars bàsics per portar a terme aquesta difusió. En aquesta pàgina, us presentem reculls de premsa i articles publicats, reflex de les activitats i de les tasques de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr).

+
Cartell de l'AMGr pel Dia Internacional dels Arxius al web de l'International Council on Archives, juny de 2018

Recull de premsa

Entre el més recent, 

 una selecció de retalls de gener-febrermarç-abrilmaig i juny de 2018

i les informacions i els apunts d'agenda sobre l'Arxiu Municipal de Granollers que podeu cercar, per exemple, a:

A més, us presentem una selecció de retalls de publicacions periòdiques dels anys 2017 i 2016, relacionats amb l'activitat de l'Arxiu, per mesos: 

                    Als documents adjunts, hi trobareu informacions publicades anteriorment,

entre els anys 2005 i 2015, sobre la participació de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) en iniciatives culturals de la ciutat que contribueixen a la difusió del patrimoni documental. També, sobre la restauració de documentació, la donació i el dipòsit de fons documentals d'interès històric o cultural, de persones, famílies, entitats, associacions, empreses i comerços i sobre activitats i projectes de l'AMGr. A més, hi ha fotografies de l'Arxiu Municipal de Granollers publicades en alguns mitjans de comunicació, com a divulgació de la història local. 

Més imatges de la ciutat, al portal de l'Arxiu Fotogràfic:

Publicacions

També us presentem alguns dels articles més rellevants publicats entre els anys 2005 i 2017: 

- Montagud Blas, Èlia (2017). "Els mapes urbans més antics de Granollers conservats a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 21.

Oliver, Sandra (2017). "La correspondència conservada a l'Arxiu Municipal de Granollers sobre el bombardeig del 31 de maig de 1938". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 21.

- Casanovas Palou, Laura (2016). "El fons documental de l'empresa Viuda Sauquet a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 20.

- Giménez Avellana, Carme (2015). "Els orfes de la Guerra Civil a Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 159-172.

- Botey Prat, Lambert; Medalla Prat, Jordina; Pérez Martín, Carme i Rodríguez Baches, Roser (2013). "Els fons audiovisuals de l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 79-85.

- Cela Rodríguez, Alfredo (2011). "Breu recorregut per la història de la fàbrica Roca Umbert de Granollers". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 53-71.

- Magrins Gol, Aram (2010). "Un tresor compartit. El fons documental de la família Rubí i Iglesias". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 61-68.

- Guàrdia Estrada, Maria; Pérez Martín, Carme i Rodríguez Baches, Roser (2009). "El fons documental de Salvador Llobet i Reverter". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 39-48.

- Arxiu Municipal de Granollers (2009). "L'Arxiu Digital de Granollers". Butlletí informatiu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, 4.

- Arxiu Municipal de Granollers (2009). “L'Arxiu Municipal de Granollers finalitza el tractament del Fons Ferran Salamero”. Butlletí informatiu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, 4-5.

- Canals Ruera, Maria; Gifra Flores, Montserrat i Rodríguez Baches, Roser (2006). "El Fons documental de l'empresa Roca Umbert a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 117-124

 - Rodríguez Baches, Roser (2005). "L’Arxiu Municipal de Granollers, una opció de futur". Lauro 29, revista del Museu de Granollers, 78-82.