La tertúlia de l'Arxiu de maig, dedicada als orfes de la Guerra Civil a Granollers

El 20 de maig, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, dins la commemoració del 76è aniversari del bombardeig de 1938

14 de Maig 2014
+
Nens al Parc de l'Estació, anys 40. Autor i fons Francesc Gorgui / Arxiu Municipal de Granollers.

La trobada d'aquest mes del cicle Les tertúlies de l'Arxiu, titulada “Sobreviure a la postguerra. Els orfes de la Guerra Civil”, comptarà amb el testimoni de granollerins i granollerines que van perdre els seus pares durant aquest conflicte bèl·lic. Alguns d'aquests orfes participaran en aquesta tertúlia i d'altres hi seran presents per mitjà de fragments d'entrevistes i fotos seves de l'epòca. Aquesta documentació és el resultat d'un projecte de l'Arxiu Municipal de Granollers i tres col·laboradors d'aquest equipament, Lambert Botey, Anna Maimir i Carme Giménez, un treball en procés d'elaboració que tots tres explicaran a l'inici d'aquesta tertúlia. De moment, s'han identificat 170 orfes de la Guerra Civil a Granollers, d'acord amb la documentació conservada a l'Arxiu Municipal.

Com és habitual, la tertúlia és oberta a la participació de qualsevol persona amb ganes de descobrir o de compartir vivències sobre el tema proposat. En aquesta ocasió, ens trobarem a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19), com a activitat de la programació municipal per commemorar el 76è aniversari del bombardeig del 31 de maig de 1938 a Granollers. Serà a l'hora habitual de Les tertúlies de l'Arxiu, a les 17 h, dimarts 20 de maig.

Les persones que vulguin participar en el projecte documental sobre els orfes de la Guerra Civil a Granollers, que s'explicarà en aquesta trobada, només han de posar-se en contacte amb l'Arxiu Municipal de Granollers (c. de Sant Josep, 7, telèfons 93 842 67 37 i 93 842 67 62, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat). Els testimonis, imatges o documents que en puguin aportar s'incorporaran als fons de l'Arxiu, amb l'objectiu de conservar-los i posar-los a l'abast de la ciutadania, com a part del patrimoni històric local.