“Compartint històries del nostre hospital”, propera tertúlia de l’Arxiu Municipal

Serà dilluns 15 d’abril a Can Jonch, a dos quarts de 6 de la tarda

08 d'Abril 2024
+

Dilluns que ve, 15 d’abril, l’Arxiu Municipal organitza una nova sessió de “Les Tertúlies de l’Arxiu”, que en aquesta ocasió se suma a la commemoració del centenari de l’Edifici Històric de l’Hospital de Granollers. L’activitat es farà a Can Jonch (Rec, 19), com ja és habitual, a dos quarts de 6 de la tarda, i s’hi ha convidat per participar-hi persones que han desenvolupat la seva trajectòria professional al centre sanitari, com són Marina Molins, Teresa Subirats, Consol Fusté i Artur Puig.

Totes elles compartiran experiències i vivències a l’hospital, institució on van començar a treballar de ben joves. Paralel·lament, el portal web de l’Arxiu d’Imatges posa a disposició de tothom, a partir del mateix dia 15, el testimoni oral de 18 professionals de l’hospital. Es tracta d’entrevistes a personal sanitari, d'administració i serveis, de gerència... que permeten fer un recorregut per l’evolució de la institució des dels anys 60-70 del segle passat fins a l’actualitat i on es recullen episodis com l’accident ferroviari de les Franqueses, l’any 1979, o l’impacte de la pandèmia de la covid, l’any 2020.

Les persones entrevistades són Sergio Ariño Blasco, metge geriatra; Encarna Comino Cáliz, auxiliar d’infermeria; Jordi Cuquet Pedragosa, metge internista; Dolors Dalmau García, infermera i tècnica de laboratori; Consol Fusté Ballús, administrativa; Pau Garro Martínez, metge intensivista; Fina Hernández Turró, infermera; Rafael Lledó Rodríguez, exgerent; Eva Martín Sánchez, metge; Josep Mayoral Antigas, expresident del Patronat; Germà Morlans Molina, metge internista; Anna M. Olivé Alguer, infermera; Lupe Pañalva Padial, metge ginecòloga; Teresa Riera Pagès, infermera i fisioterapeuta; Josep Serratusell i Sitjes, expresident del Patronat; Teresa Subirats Delhom, administrativa; Agustí Trullà Galobardes, exgerent; Alejandro Yunta Gallo, metge traumatòleg.

D’altra banda, l’exposició de l’Arxiu «L’edifici centenari de l’Hospital-Asil», amb fotografies dels pavellons de l’hospital històric, es podrà visitar al vestíbul de l’Ajuntament (Porxada, 6)  fins al dia 31 de maig, de dilluns a divendres, de 9 del matí a 8 del vespre. Recordem que podeu consultar en línia els catàlegs i documents del Fons Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (granollers.cat/arxiu/quadre-de-fons, apartat “Fons d’associacions i fundacions”).