Illa de vianants i eixos comercials

A Granollers disposem d’una gran illa de vianants al centre històric de la ciutat i també zones amb una significativa concentració de comerços.

+

Granollers és una de les capitals comercials més importants de Catalunya. La seva tradició comercial té el seu origen en la via augusta romana i en la ciutat que es va fundar en aquest lloc de pas al costat del riu Congost.

El mercat del dijous ha estat al llarg dels anys el motor econòmic de la vila, i la primera referència documentada és de l’any 1040.

En els últims anys, el centre històric de la ciutat s’ha transformat en una gran illa de vianants de gairebé 60.000 m2 especialment pensada per passejar amb tranquil·litat i, a la vegada, gaudir d’una variada oferta comercial, especialment de roba, calçat i complements. Les seves places s’omplen cada cap de setmana de petites fires i mercats d’alimentació artesana i d’activitats lúdiques diverses.

Actualment, entre les ciutats mitjanes al territori català, Granollers es posiciona com una de les capdavanteres per la seva activitat comercial i l’índex d’activitat econòmica, sent la ciutat amb més densitat de botigues de Catalunya.

Les zones que concentren la major part de l’oferta comercial són:

- la illa de vianants del centre: c. Sant Roc, Santa Anna, c. del Rec, Travesseres, Santa Elisabet, Santa Esperança, Portalet, plaça de la Porxada, Barcelona, Josep Umbert i Josep Alselm Clavé. Aquest últim és el carrer principal, paral·lel a la Plaça de la Porxada, centre neuràlgic de la ciutat.

- els eixos comercials: Joan Prim, Girona, Av. Sant Esteve, Pg. de la Muntanya, Roger de Flor, Camí Vell de Canovelles, Francesc Macià - Alfons IV i Pg. de Cristòfol Colom, i

- el polígon industrial-comercial Ramassar Nord.

Consulta els principals eixos comercials de Granollers i la seva localització sobre el mapa de la ciutat.