Targetes d’evacuació i control de refugiats

Documents del 5 de febrer de 1937

+

Aquest mes de maig, l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) us mostra aquestes dues targetes amb motiu del 80è aniversari del bombardeig del 31 de maig a la ciutat. Es tracta de targetes emeses per l'Oficina Central de Evacuación y Asistencia a Refugiados i el Comitè Central d’Ajut als Refugiats de Catalunya.

En aquests documents, es pot veure el control que es feia sobre el desplaçament i la destinació de persones durant la Guerra Civil. Així, era més fàcil poder gestionar-ne l'alimentació, l'habitatge i l'assistència sanitària, així com el posterior agrupament familiar.

Aquestes dues targetes, de cartolina, formen part dels documents de la secció Assistència Social i la subsecció Atenció als refugiats i víctimes de guerra del Fons Ajuntament de Granollers de l'AMGr.

  Podeu veure amb detall aquestes targetes, clicant la imatge següent:

Per consultar-ne la documentació i per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7 (tel. 93 842 67 37, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat). També us recordem que, precisament, "Guerra Civil i bombardeig" és el tema de la nova exposició fotogràfica de l'Arxiua partir del 24 de maig.