Fons Societat Coral Amics de la Unió

Documentació generada per l’entitat, que ha estat molt vinculada a la ciutat, des de la seva creació l’any 1877 fins a principis del segle XXI.

+
Documents del Fons Societat Coral Amics de la Unió

El fons conté documents relacionats amb la constitució i gestió de la Societat i la seva activitat coral, com programes, cartells, publicacions i una extensa col·lecció de partitures. A més, conté unes 2000 imatges que retraten les actuacions dels cors de la Societat a Granollers i fora de la ciutat i tots els esdeveniments relacionats amb la vida associativa com les festes tradicionals, excursions i viatges que feien els socis.

A través dels documents creats i rebuts per la Societat Coral Amics de la Unió podem conèixer la seva trajectòria i la petjada que ha deixat a Granollers. Per tant, aquest fons esdevé una bona font d’informació per a conèixer el funcionament del teixit associatiu de la ciutat partint del segle XIX fins a l’actualitat.

L’entitat va signar amb l’Ajuntament el contracte de cessió temporal en règim de comodat el 3 de març de 2016.

  • Dates extremes: 1879 – 2012

  • Volum i suport: 5,6 metres lineals de textos mecanoscrits, manuscrits i impresos i 2000 imatges (positius, en color i blanc i negre)

Podeu consultar:

Per veure els documents adreceu-vos a l’Arxiu Municipal de Granollers, al c. de l’Olivar, 10.

Podeu consultar els exemplars del butlletí L’Estendard a l’apartat Premsa de l’Arxiu Digital.

A més, podeu cercar algunes imatges del Fons al Portal de l’Arxiu Fotogràfic.

Per a més informació, podeu consultar la tertúlia, que es va fer el 10 de juny del 2019, sobre la Societat Coral Amics de la Unió amb la participació de Bonaventura Buixó, Marina Garrell, Hermínia Jubany i Anna Vilalta.