Granollers presenta la seva experiència en programes de memòria històrica i construcció de pau al Congrés Internacional de Museus per la Pau

05 de Maig 2011
+

El regidor Albert Camps ha explicat el projecte de Granollers en la sessió “5.000 alcaldes per la Pau, 5.000 ciutats per la Pau”, en la que també han participat Donostia i Barcelona

El regidor ha fet una repàs de les activitats que es duen a terme a la ciutat en l’àmbit de la recuperació i la preservació de la memòria històrica, de la convivència i el civisme, de la cooperació al desenvolupament, així com del treball en xarxa amb altres ciutats i organitzacions. Ha destacat el paper de l’educació per la pau com a eina per a una ciutadania activa i implicada amb la construcció de la pau i la democràcia.

En la sessió, els tres representants de les ciutats han fet èmfasi en la importància de treballar en la convivència i l’entesa entre les persones de les ciutats, conjuntament amb la ciutadania, a partir de programes transversals.

El 7è Congrés Internacional de la Xarxa de Museus de Pau se celebra fins el 7 de maig al Castell de Montjuïc i reuneix més de seixanta participants d’arreu del món per debatre entorn al tema central de la trobada: “El paper dels museus en la transformació d’una cultura de guerra i violència en una cultura de pau i noviolència”.

La Xarxa Internacional de Museus per la Pau (INMP) és una organització creada l’any 1992, que té com a objectiu crear una cultura mundial de pau mitjançant l’enfortiment de la tasca dels museus per la pau.