Mira el Congost

Aquest itinerari permet recórrer el riu Congost, inclòs a la Xarxa Natura 2000, al seu pas per Granollers, des de la riera del Carbonell fins a Can Cabanyes,i descobrir la biodiversitat dels ambients fluvials i les actuacions de millora ambiental que s'hi han dut a terme en els últims anys.

+
Riu Congost (Foto:Toni Torrillas)

Temps: 3 h i 40 m, aprox.

Distància: 14 km

Desnivell: 128 m

 

 

L'excursió comença a la passera de fusta sobre el Congost, darrere dels instituts, on trobarem aparcaments on deixar el cotxe.

Ens dirigirem cap al nord, sempre seguint el passeig fluvial, per descobrir el parc de Ponent, el parc del Lledoner, la riera Carbonell i l’espai remodelat amb motiu de la commemoració del centenari de l'arribada d'aigua corrent a Granollers, on hi havia les antigues basses d'en Joanet, a la cruïlla dels carrers de Corró i de Jaume Corbera, davant de l'Escola Bressol El Teler, al barri del Lledoner. Tornarem pel mateix camí al punt inicial.

Un cop de nou al punt inicial, ens dirigirem cap al sud, seguint sempre el passeig Fluvial, pel marge esquerre del riu, la qual cosa ens portarà a visitar el Parc del Congost i el Parc Firal, que es troben a tocar del Congost. Continuarem en direcció sud fins arribar a Can Cabanyes.

Després de visitar l'espai Natural de Can Cabanyes tornarem pel passeig Fluvial del marge dret del riu en direcció nord, fins arribar al punt inicial, on acabaremel recorregut.