El puig de les Forques i la torre Pinós

Aquest itinerari vol acostar-nos al puig de les Forques, un espai verd de Granollers ideal per aconseguir unes vistes espectaculars de la ciutat i les serralades que l’envolten. Alhora, ens permet visitar la torre Pinós, part del patrimoni cultural de la ciutat.

+
Puig de les Forques (Editorial Alpina)

Temps: 1h 30min

Distància: 4,1 km

Desnivell: 70 m

 

La passejada comença a la Porxada i es dirigeix cap a l’est del municipi creuant la plaça de Josep Barangé i el Parc de Torras Villà. Ens enfilem pel barri de la Font Verda pel carrer de Carles Riba i entrem a l’espai verd del Parc del Puig de les Forques des del mateix carrer. Pugem fins a la part més alta del parc, que té forma circular. Des d’allà tenim unes vistes magnífiques del municipi, part del Vallès i les serralades que l’envolten.

Creuem la zona més alta del parc i prenem les escales que baixen cap a la carretera. La seguim en direcció a l’hospital i, a la primera rotonda que trobem, tombem a la dreta, deixant a l’esquerra el pàrquing de l’hospital i enfilant el carrer que ens porta a una zona de pàrquing exterior fins a arribar al final, on unes grans pedres tallen el pas dels vehicles. D’allà surt un caminet que, recte, ens portarà fins a la torre Pinós. Deixem la torre a l’esquerra i seguim pel camí de sorra fins al final.

Prenem el carrer del Terme, que baixa fins al carrer de Bartomeu Brufalt, el seguim fins a arribar a la part baixa de l’Hospital General de Granollers i allà continuem pel passeig de la Muntanya per arribar a la plaça de la Font Verda. Allà baixem pel carrer d’Agustí Vinyamata fins al final, per arribar al centre de la ciutat. Seguim pel carrer de Sant Roc i acabem a la Porxada.