Pregó de l’Ascensió de Josep Lluís Arimany Nicolau, 1994

Recuperem el pregó amb què el pediatre i pintor va inaugurar la Fira l'any 1994, ara que se'n commemora el centenari del naixement

+
Portada de la publicació del pregó de Josep Lluís Arimany

Amb motiu de la celebració de l’Ascensió, el document d’aquest mes és el pregó que Josep Lluís Arimany (La Garriga, 1923 - Granollers, 1999) va pronunciar dins dels actes de la Fira i Festes de 1994. L’any que es commemora el centenari del naixement del pediatre i pintor, recuperem el pregó, escrit i llegit, amb què va inaugurar la Fira ara fa tres dècades. Al text, Arimany recordava la seva infantesa i els jocs a les places i carrers de Granollers, i també el bombardeig i la seva joventut lligada a l’handbol.

Aquest document es troba dins la Col·lecció de pregons de l’Ascensió de l’Arxiu Municipal de Granollers. Hi podeu accedir, a aquest i a 43 pregons més d’entre els anys 1959 i 2022, al portal web de l’Arxiu Digital, apartats «Estudis i publicacions»/«Pregó de la Fira i Festes de l’Ascensió».

D’altra banda, també és possible escoltar el pregó de Josep Lluís Arimany, accedint a aquest enllaç. Dura 45’10’’ i, tot i que es va sentint un soroll de l’enregistrament original que no ha estat possible polir, té el valor que permet escoltar la veu del pregoner. Abans, se senten les paraules del periodista Ferran Salamero contextualitzant l’acte i tot seguit la presentació per part de l’aleshores alcalde Josep Serratusell.

Aquest document forma part del Fons Ferran Salamero i s’ha integrat dins la secció de Fonts Orals al projecte Pregons de la Fira i Festes de l’Ascensió. A més d’aquest, en podeu escoltar 13 més d’entre els anys 1982 i 2006 al portal web de l’Arxiu d’Imatges, apartat «Fonts orals» .