Un curtmetratge dels fons de l'Arxiu, a les properes sessions del Cineclub

El film Oh Granollers! es podrà veure divendres i diumenge, dies 25 i 27 d'octubre, al Centre Cultural, dins la commemoració del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual

24 de Octubre 2013
+

Una vegada més, l'Arxiu Municipal vol contribuir públicament a recordar o a descobrir el Granollers d'abans, per mitjà de la producció de cineastes amateurs de la ciutat que hi han donat les seves pel·lícules. En aquesta ocasió, amb la projecció del curtmetratge Oh Granollers!, de l'any 1972, dirigit per Jordi Mauri, de 8'54” de durada.

Es podrà veure al Centre Cultural de Granollers (c. de Joan Camps, 1), aquest divendres, dia 25, a les 19 i a les 22 hores i, diumenge, 27 d'octubre, a les 19 h, just abans de la pel·lícula de la programació del Cineclub, amb la col·laboració de l'Associació Cultural de Granollers. Amb aquesta projecció, completarem els actes públics programats des de l'Arxiu Municipal de Granollers amb motiu del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, el 27 d'octubre.

Nova col·lecció a l'Arxiu, també vinculada al cinema

A banda de les activitats públiques iniciades amb una trobada de Les tertúlies de l'Arxiu, la commemoració d'aquest any ha emmarcat, també, una interessant donació. Es tracta de la col·lecció que el granollerí Jordi Riba i Torelló ha portat a l'Arxiu Municipal, per conservar-la i posar-la a l'abast de la ciutadania. La integren uns 2.500 programes de mà de pel·lícules dels anys 40 als 70 projectades, majoritàriament, a Granollers.

Jordi Riba, gran aficionat al cinema i als mitjans de comunicació, ha estat vinculat a diverses entitats culturals de Granollers i, professionalment, a mitjans de comunicació locals i d'abast català, de França i dels Estats Units (n'adjuntem un breu recull biogràfic). Per tot plegat, ha estat el testimoni de la tertúlia d'aquest mes, sobre “Els cinemes de Granollers dels anys 50 als 70”, que ha comptat amb la participació de més de vint persones.

Molts dels programes de mà de pel·lícules de la col·lecció de Jordi Riba havien estat recollits i conservats des dels anys 40. Primer, per la seva germana. Després, per ell mateix, gran aficionat al cinema i als mitjans de comunicació des de petit, que ho va continuar fent durant la seva joventut. Fins i tot, havia creat el seu particular cinema, al pati de casa, afegint-hi elements de difusió de l'època. De fet, Jordi Riba confessa que el seu “somni era tenir un cine i una emissora de ràdio”.