Sant Jordi'22: l’Arxiu Municipal rememora diades passades amb una mostra de cartells i un film de l’antiga Escola Sant Esteve

Podeu consultar els cartells a l'Arxiu d'Imatges i la pel·lícula, a l'espai del web del Document del Mes

26 d'Abril 2022
+
Una mostra dels cartells de Sant Jordi que es poden veure a l'Arxiu d'Imatges

Amb motiu de Sant Jordi, l’Arxiu Municipal ha preparat una selecció de cartells de la celebració d’aquesta festa a la ciutat entre els anys 1977 i 2008. Concretament, són 39 cartells que anuncien la Diada del Llibre i les activitats organitzades durant una jornada que sempre ha tingut la Porxada com a centre neuràlgic. Ja els podeu consultar al portal de lArxiu d'Imatges, apartat Impresos i cartells.

A més, des del dia 4 d’abril la secció del Document del mes del site de l’Arxiu mostra una filmació de Joan Corbera Santanach de la celebracióde Sant Jordi l’any 1976 al pati de l’Escola Sant Esteve, precedent de l’Escola Salvador Espriu. A la pel·lícula, de prop de 6 minuts de durada i en color, hi veiem i sentim els alumnes representant la llegenda, amb la participació de tots els personatges caracteritzats per a l’ocasió: la princesa, el príncep, el poble, les ovelles, el drac... A més dels nens i nenes, hi veiem mestres, pares i mares i els treballs manuals dels alumnes.