Records i experiències educatives a Les tertúlies de l'Arxiu

Una quinzena de persones han participat en la trobada

26 de Setembre 2013
+

El testimoni del granollerí Esteve Velilla Miralpeix, mecànic industrial jubilat, de 90 anys d'edat, ha ajudat a compartir i a descobrir vivències de "L'Escola i l'ensenyament a Granollers dels anys 20 als 40” a Les tertúlies de l'Arxiu, la nova proposta mensual de l'Arxiu Municipal de Granollers. Aquest cicle és obert a la participació de qualsevol persona amb ganes de conèixer o de reviure el passat de la ciutat.

Una quinzena de persones han participat en aquesta tertúlia, dimecres 25 de setembre a la tarda. En aquesta ocasió, la trobada ha servit per posar en comú records i experiències educatives, a partir del testimoni d'Esteve Velilla, que, com altres persones, fins als 14 anys, va anar a l'escola a diversos centres educatius de Granollers ja desapareguts, com el Col·legi del Sr. Jaume Vivé i Alerm, l'Acadèmia Granollers, l'Escola Lliure de La Unió Liberal i l'Escola Antoniana.

Entre altres aspectes, Esteve Velilla és conegut a la ciutat per la seva implicació en la recuperació i l'inventari del patrimoni moble que, durant la Guerra Civil, va ingressar al Museu Arxiu de Granollers i el Vallès Oriental, així com en el seu muntatge a la seu de Can Molina.

La propera de Les tertúlies de l'Arxiu s'ha programat per al 22 d'octubre, a les 17 h, també a l'espai de trobada de l'Arxiu Municipal (c. de Sant Josep, 7). Es dedicarà a “Els cinemes de Granollers dels anys 50 als 70”, dins la commemoració del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual.