La importància de conèixer l'Arxiu de primera mà

Alumnes del grau de gestió administrativa visiten l'Arxiu per veure'n el funcionament

10 de Novembre 2023
+
Dues alumnes mirant el llibre de privilegis de la vila de Granollers, el document històric més valuós de l'Arxiu, dels segles XIII-XVI
L'Arxiu Municipal de Granollers rep de manera periòdica la visita de grups d'estudiants. Aquesta setmana ha estat un grup d'alumnes de grau mitjà de gestió administrativa de l'escola Educem de Granollers. Dins l'assignatura de gestió empresarial, atenció al client i arxiu, és important, tal com explica la seva professora, Carme Anchete, que puguin trepitjar un arxiu per conèixer-ne el funcionament de primera mà. Així, Rosa Sánchez, tècnica de l'Arxiu Municipal, explica les funcions de l'Arxiu pel que fa a conservació de la documentació històrica -per ser així referent per al coneixement i la recerca històrica- i custòdia de la documentació administrativa com a eina necessària per al bon funcionament de l'administració local.
 
Durant la visita es parla de les eines de gestió utilitzades per al control de la documentació, de la importància de les bases de dades, de les parts i diferents tipus d'expedient administratiu, de què són les fonts primàries -la matèria de primera mà amb què treballa l'historiador per conèixer el passat i que després elabora i analitza-, de la conservació dels documents i les condicions ambientals que ha de tenir un arxiu, etc.
 
La visita acaba amb una mostra de documents històrics i administratius que els alumnes poden consultar -en algun cas, amb els guants posats- , per complementar l'explicació.