L’Arxiu Municipal publica el documental en record d’Eduard Olivés al portal de l’Arxiu d’Imatges

S’ha creat el Fons Eduard Olivés Puig amb més de 2.000 documents audiovisuals d’actes locals que ell mateix havia gravat

09 de Juliol 2024
+
Eduard Olivés va enregistrar amb la seva càmera centenars d'actes organitzats a Granollers i pobles del voltant

El passat 13 de juny es va presentar al Cinema Edison Eduard Olivés. El noi de la càmera, el documental dirigit per Agustí Corominas en record d’Eduard Olivés Puig, mort fa un any i mig.

Ara, l’Arxiu Municipal, d’acord amb el grup d’amics que han impulsat l’homenatge, ha publicat al portal web de l’Arxiu d’imatges (apartat “Films”) el documental de mitja hora de durada que acosta la personalitat d’aquest granollerí, fill d’Aiguafreda, habitual de molts actes culturals, socials i esportius on acudia amb la seva inseparable càmera. El film inclou el testimoni de persones de la ciutat que el van conèixer i li van donar suport: l’Eduard va tenir una vida difícil, patia problemes de salut i no comptava amb xarxa familiar.

Els seus amics també han volgut donar a l’Arxiu i, per tant, a la ciutat, els més de 2.100 documents audiovisuals enregistrats per l’Eduard entre els anys 2010 i 2019. Així doncs, s’ha creat el Fons Eduard Olivés Puig integrat per tot el material que documenta centenars d’activitats públiques organitzades a Granollers i també a altres pobles de la comarca, uns actes que ell enregistrava i després penjava a les seves xarxes socials. Els audiovisuals són de durada variable, s’ordenen cronològicament i estan a la disposició de tothom a l’Arxiu Municipal.