L’Arxiu Municipal de Granollers i el Cineclub de l’Associació Cultural commemoren el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Divendres, dissabte i diumenge es projectarà al Cinema Edison, abans de les projeccions habituals, el film L’enterrament de la sardina (1929), dels fons audiovisuals de l’Arxiu Municipal de Granollers

24 de Octubre 2019
+
Una cinquantena de persones han assistit a la projecció.

El 27 d’octubre és el Dia Mundial de Patrimoni Audiovisual i, per commemorar aquesta data, l’Arxiu Municipal de Granollers i el Cineclub de l’Associació Cultural han presentat aquest dimecres al Cinema Edison dos curtmetratges que formen part dels fons audiovisuals de l’Arxiu Municipal.

El primer d’aquests curtmetratges és L’enterrament de la sardina (1929) de Josep Bosch Plans (duració 00:06:26 minuts) i recull imatges de la celebració del Carnaval, amb el Ball de Donzelles a la plaça de la Porxada i al Casino.

El segon curtmetratge és Granollers industrial (1922) de Ramon Dagà (duració 00:14:29 minuts) i està format per anuncis d’alguns establiments de Granollers vinculats al comerç, a la indústria i a l’ensenyament.

Una cinquantena de persones han assistit a la projecció. La presentació de l'acte ha anat a càrrec de Lambert Botey i Jordina Medalla, experts en la història del cinema de Granollers. Lambert Botey ha posat en valor les funcions de vetllar pel patrimoni audiovisual que porta a terme l’Arxiu Municipal i Jordina Medalla ha explicat la seva intervenció en la recuperació d’aquest patrimoni i en la restauració que es va portar a terme l’any passat, per part de la Filmoteca, de 4 pel·lícules de Granollers, entre elles aquestes dues pel·lícules que s'han projectat.

El proper dilluns 28 d’octubre es penjaran al canal de youtube de l’Arxiu Municipal de Granollers els dos films projectats i es destacarà L’enterrament de la sardina (1929) com a document del mes.