«Motocicletes als anys cinquanta i seixanta», nova exposició de l’Arxiu Municipal

Són fotografies de curses, gimcanes i desfilades en què la moto té un paper central

04 de Juny 2024
+
Sortida de motos des del carrer de Francesc Macià, anys seixanta. Fotografia i Fons Esteve Gironella / AMGr

La motocicleta és la protagonista, a partir del 4 de juny, de la nova exposició de l’Arxiu Municipal, amb un conjunt d’imatges que demostren el seu paper destacat als anys cinquanta i seixanta del segle passat, com a mitjà de transport i també per al lleure. Són 14 plafons amb fotografies signades per Francesc Gorgui, Joan Font, Antonio Alcalde, Joan Mas, Camilo Merletti -i també n’hi ha d’autoria desconeguda- complementades amb trenta més que es projecten en pantalla.

L’exposició mostra les activitats organitzades per entitats com el Vespa Club Granollers, la Penya Lambretta i el Moto Club Granollers, amb desfilades motoritzades, participació en aplecs i romeries, gimcanes i curses que per la Festa Major o l’Ascensió transformaven la ciutat en un circuit urbà de velocitat, amb competicions que podien ser puntuables pel campionat d’Espanya de motociclisme.

Així, l’exposició mostra imatges insòlites com una cursa de motos en plena Porxada, als carrers Sant Roc o Espí i Grau; les grades mòbils que s’instal·laven a l’avinguda Sant Esteve perquè el públic tingués una visió òptima de l’evolució dels corredors; o les enginyoses gimcanes en què els participants havien de demostrar la seva habilitat i equilibri damunt la moto. Les fotografies també mostren el nombrós públic que atreia l’activitat urbana a l’entorn del motor i, alhora, com era la ciutat a mitjans del segle passat i com ha anat canviant.

L’exposició «Motocicletes als anys cinquanta i seixanta» es podrà visitar al vestíbul de l’Ajuntament (Porxada, 6) fins al 14 d’agost, en horari de dilluns a divendres, de 9 del matí a 8 del vespre.

Podeu consultar-ne el full de sala aquí.