Agenda

+
12 nov. 2022 - 18:31h

Sota el pol Nord

Una conversa amb Marta Estrada i Raúl Alaejos

Categoria: Xerrada

  • Museu de Granollers - Ciències Naturals

    • Adreça: C. Palaudàries, 102 - Jardí d'Antoni Jonch i Cuspinera
    • Telèfon: 93 870 96 51
    • Fax: 93 870 96 51
    • a/e: info@mcng.cat

    Horari: de dimarts a dissabte i festius, de 16 h a 19 h. Diumenge, d’11 h a 14 h

Cicle: Els límits del món (els pols de la Terra)

Alaejos i Estrada faran un repàs sobre el que significa la paraula límit quan parlem del món: els seus límits geogràfics i els límits de la seva capacitat de resistència enfront l'extractivisme i la barbàrie dels humans. Encara que hi ha molts d'altres símptomes que fan palesa o anuncien la catàstrofe ambiental global, el destí dels Pols és l'exemple més “espectacular” d'allò que ens espera a tota la humanitat: el canvi dramàtic del clima, la desaparició de la nostra cultura i de la nostra presència al món.

Marta Estrada és una investigadora, oceanògrafa i biòloga marina. Els seus estudis es basen en la caracterització fisiològica i en l'impacte ecològic de les algues i del fitoplàncton.

Raúl Alaejos és bon coneixedor dels treballs cinematogràfics sobre els pols i ha viatjat a l'Àrtic més d'un cop amb expedicions diverses com a membre de Greenpeace. Alaejos presentarà el seu treball més personal, un documental en procés sobre els inuits i la seva vida en l'actualitat Debajo del Polo Norte (documental en procès 2022).