Programa de la Festa Major, 1911

Un document de 20 pàgines que inclou publicitat de l'època i un anunci informatiu de la construcció del pont del Congost

+

Amb motiu de la celebració, a final d'agost, de la Festa Major de Granollers, el Document del Mes mostra el programa de la Festa Major de fa 110 anys.

Aquest document se suma a l’apartat «Impresos i cartells» del Portal de l’Arxiu d’Imatges, on podeu consultar programes i cartells de Festa Major de 1901 a 2009.

És un programa de 20 pàgines que inclou publicitat d’establiments locals de tota mena (impremta, cafès, sastreria, rellotgeria, sabateria...) i també un anunci informatiu sobre la construcció del pont de ferro sobre el riu Congost, amb el pressupost detallat i un croquis d’una de les dues arcades.

La Festa Major d'aleshores era organitzada per les societats locals de La Alhambra, la Unió Liberal, el Casino o el Centre Catòlic, amb el patrocini municipal, i no hi faltava l’ofici solemne i actes com balls, concerts, sardanes, castells de focs i fins a dues òperes: Otello i Aida. També s’anunciaven sessions cinematogràfiques a la Sala Edison, aleshores situada a la pl. del Bestiar.

Aquest document forma part del Fons personal Col·lecció Josep Garrell i Soto de l'Arxiu Municipal de Granollers, que conté la documentació textual i fotogràfica donada per la família Garrell i Soto, amb correspondència, programes de diferents festes i esdeveniments de la ciutat, documents de Gràfiques Garrell i carnets, entre d’altres.

Consulteu aquí el programa sencer.