Relació del vot femení amb motiu del referèndum de l’Estatut de Núria

Document creat el maig de 1931 (data atribuïda)

+

El document que us presentem amb motiu del Dia Internacional de les Dones té 90 anys i és una relació de granollerines que van participar a l’anomenat “plebiscit femení”, una campanya organitzada a Catalunya l’any 1931 perquè les dones, que encara no podien votar, poguessin expressar el seu suport a l’Estatut de Núria.

Diferents organitzacions femenines van donar suport a l’Estatut mitjançant una recollida massiva de signatures. La campanya va tenir molt seguiment i el president de la Generalitat, Francesc Macià, hi va donar rellevància pública i política. (Més informació sobre la campanya en aquest article del periodista i escriptor Jaume Clotet.)

Aquest document, de dues pàgines, és una relació que inclou el nom, el domicili i una columna per posar Sí o No; forma part de la secció 3·Actes protocol·laris i relacions externes, subsecció 3·1 Correspondència del Fons Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers, que conté la correspondència rebuda per l’Alcaldia, sobretot procedent d’institucions i organismes d’altres administracions.