Granollers té 31 desfibril·ladors, 19 dels quals estan en equipaments públics

S’estima que les possibilitats de sobreviure en cas d’un atac de cor disminueixen un 10 % per cada minut que passa sense assistència mèdica adequada, el que fa que sigui encara més important una ràpida actuació.

A Granollers la instal·lació de desfibril·ladors va començar el 2014, fora de l'àmbit sanitari. Actualment n'hi ha a diversos equipaments com: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Teatre Auditori de Granollers, Centre d'Educació Especial Montserrat Montero, Escola Municipal del Treball (EMT), Centre Vallès, Policia Local (en un cotxe patrulla i a la comissaria) Palau d'Esports, Pavelló Municipal del Tub, piscines municipals, pavelló de bàsquet, camps de futbol Primer de Maig i del carrer de Girona, Porxada, pavellons de Can Bassa i del Congost, Parc de Bombers de Granollers i Mercat de Sant Carles.

Podeu consultar tots els desfibril·ladors, tant en equipaments públics com en privats, en aquest enllaç en format dades obertes. En aquest apartat trobareu tots els desfibril·ladors que hi ha en equipaments esportius. 

La instal·lació d'aquests aparells ha anat acompanyada d'un ampli pla de formació especialment destinat a policies locals, conserges d'equipaments, etc. però també s’ha fet formació a la ciutadania en general.

L'Ajuntament, que finança majoritàriament aquests aparells, amb subvencions puntuals de la Diputació de Barcelona, anirà ampliant el nombre de desfibril·ladors en funció de la disponibilitat pressupostària.