Granollers instal·la sis desfibril·ladors en equipaments municipals

Un cotxe patrulla de la Policia Local també disposa d'aquest aparell per atendre possibles problemes del cor

18 de Desembre 2014
+
Desfibril·lador instal·lat a la Comissaria de la Policia Local de Granollers. Foto: P. Cornellas
Granollers ha instal·lat desfibril·ladors a sis equipaments municipals de la ciutat: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Teatre Auditori de Granollers, Palau d'Esports, Centre d'Educació Especial Montserrat Montero, Escola Municipal del Treball (EMT), Policia Local (en un cotxe patrulla i a la comissaria) i en breu s'instal·larà al Pavelló Municipal del Tub. Aquests aparells serviran per atendre possibles problemes cardíacs en equipaments municipals i en llocs amb una gran afluència de públic. 
 
La instal·lació dels aparells ha anat acompanyada d'un ampli pla de formació. L'any 2013, l'Ajuntament ja va oferir formació obligatòria a 53 persones dels equipaments en els quals es van instal·lar els aparells. Durant el 2014, a més, l'Ajuntament ha ofert una segona fase de formació a 73 persones més, la majoria de les quals de la Policia Local, completant així un total de 126 persones formades a la ciutat en l'ús i funcionament de desfibril·ladors. Tots els cursos formatius han tingut lloc a la Fundació Hospital Asil de Granollers, que disposa de professionals autoritzats per impartir els cursos. 
 
El 2010 el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya va establir el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció, en un període màxim de 4 anys. Al 2012, el Departament de Salut va establir, a més, els requisits per a la instal·lació i l'ús de desfibril·ladors externs fora de l'àmbit sanitari, regulant també la formació base i continuada que han de complir les persones autoritzades per al seu ús.