Granollers disposa d’una vintena de desfibril·ladors per atendre problemes cardíacs

L'Ajuntament ha anat ampliant el nombre d'aquests aparells en els darrers anys en espais públics concorreguts. La setmana passada es va instal·lar al Pavelló de Can Bassa i avui al Parc de Bombers de Granollers.

17 de Octubre 2017
+
Representants de l'Associació d’Empresaris i Propietaris del Polígons Industrials Congost i Jordi Camp, dels Bombers i l'alcalde Josep Mayoral, davant del desfibril·lador al Parc de Bombers de Granollers

L’Associació d’Empresaris i Propietaris del Polígons Industrials Congost  i Jordi Camp, amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Parc de Bombers de Granollers, ha dotat als polígons industrials d'un Desfibril·lador Extern (DEA). L'aparell, un Desfibril·lador Semiautomàtic Cardiac Science G5, s'encarrega d’avaluar el ritme cardíac i dona les instruccions a seguir mitjançant veu i text, guiant al reanimador al llarg de tot el procés de desfibril·lació. S’estima que les possibilitats de sobreviure en cas d’un atac de cor disminueixen un 10 % per cada minut que passa sense assistència mèdica adequada, el que fa que sigui encara més important una ràpida actuació.

Aquest migdia s’ha instal·lat el desfibril·lador  a l’exterior del Parc de Bombers (avinguda Sant Julià, 113-115), accessible al públic en general i fàcilment utilitzable en cas d’emergència cardíaca en els polígons de Congost i Jordi Camp. 

A Granollers la instal·lació de desfibril·ladors va començar el 2014, fora de l'àmbit sanitari. Actualment n'hi ha en els equipaments següents: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Teatre Auditori de Granollers, Centre d'Educació Especial Montserrat Montero, Escola Municipal del Treball (EMT), Centre Vallès, Policia Local (en un cotxe patrulla i a la comissaria) Palau d'Esports, Pavelló Municipal del Tub, piscines municipals, pavelló de bàsquet, camps de futbol Primer de Maig i del carrer de Girona , Porxada, pavellons de Can Bassa i del Congost i Parc de Bombers de Granollers. 

La instal·lació d'aquests aparells ha anat acompanyada d'un ampli pla de formació especialment destinat a policies locals, conserges d'equipaments, etc.

L'Ajuntament, que finança majoritàriament aquests aparells, amb subvencions puntuals de la Diputació de Barcelona, anirà ampliant el nombre de desfibril·ladors en funció de la disponibilitat pressupostària. Abans d’acabar l’any es previst que s’instal·lin dos desfibril·ladors més a instal·lacions esportives.

Podeu consultar tots els desfibril·ladors, tant en equipaments públics com en privats, en aquest enllaç en format dades obertes.