La plaça de la Porxada ja té un desfibril·lador per atendre problemes cardíacs

L'Ajuntament ha anat ampliant el nombre d'aquests aparells en els darrers anys en espais públics concorreguts

16 de Juny 2017
+
La plaça de la Porxada ja disposa d'un desfibril·lador en el lateral de la cabina telefònica
Un indret com la plaça de la Porxada, amb una gran afluència de públic, incorpora des d'aquesta setmana un desfibril·lador extern automàtic (DEA), en un lateral de la cabina telefònica. Aquest aparell electrònic portàtil, que serveix per tractar una aturada cardiorespiratòria, genera una descàrrega elèctrica que permet reactivar el cor. Només fa la descàrrega quan l'aparell detecta que el pacient ho necessita. 
 
A Granollers la instal·lació de desfibril·ladors va començar el 2014, fora de l'àmbit sanitari. Actualment n'hi ha en els equipaments següents: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Teatre Auditori de Granollers, Centre d'Educació Especial Montserrat Montero, Escola Municipal del Treball (EMT), Centre Vallès, Policia Local (en un cotxe patrulla i a la comissaria) Palau d'Esports, Pavelló Municipal del Tub, piscines municipals, Pavelló de bàsquet i el camp de futbol del carrer de Girona. 
 
La instal·lació d'aquests aparells ha anat acompanyada d'un ampli pla de formació especialment destinat a policies locals, conserges d'equipaments, etc.
 
L'Ajuntament, que finança majoritàriament aquests aparells, amb subvencions puntuals de la Diputació de Barcelona, anirà ampliant el nombre de desfibril·ladors en funció de la disponibilitat pressupostària.
 
Podeu consultar la localització de tots els desfibril·ladors, tant en equipaments públics com en privats: