Visita institucional del rei Alfons XIII amb motiu de la inauguració de la Biblioteca Popular de Granollers

L'acte es va fer el 21 d'octubre de 1926

+
Invitació a l'acte, 1926 / Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

Document seleccionat per la nova exposició de fotografies de l'Arxiu Municipal de Granollers, “De la Tarafa a Can Pedrals”, del 2 de desembre de 2015 al 19 de febrer de 2016, a la planta baixa de l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6).

Es tracta d'un expedient de protocol molt complet, amb la planificació de la visita institucional del rei Alfons XIII i les infantes Beatriu i Maria Cristina per la benedicció de la bandera del sometent i la inauguració de la Biblioteca Popular de Granollers. L'acte d’inauguració també comptà amb la presència del general Primo de Rivera, el ministre d'Instrucció Pública Eduardo Callejo, el diputat provincial Francesc Torras Villà, el president de la Diputació José Milà i Camps, autoritats locals i representants d’entitats. El bisbe Miralles va fer la benedicció.


En aquest expedient, hi consta la documentació de gestió i d'organització de l'acte. Hi ha una mostra de la invitació i de la carta oficial enviada als convidats, el ban de l'alcalde Josep Barangé Bachs anunciant aquesta visita a la població, les llistes de convidats, el protocol amb horaris, llocs i desenvolupament de la visita, cartes i telegrames de confirmació d'assistència de les personalitats convidades i informació de com havia de ser la seguretat de l'acte.

La visita va tenir lloc el dijous 21 d'octubre de 1926. S'havia previst que el rei i les infantes arribessin a Granollers a les 15.45 h i que l'acte s'iniciés amb la benedicció de la bandera i amb un discurs de la infanta Maria Cristina i que continués amb una desfilada del batalló i sometent. Després, a les 17 h, s'havia previst una visita a l'Hospital Asil de Granollers i, a les 15.15 h, la inauguració de la Biblioteca, amb un discurs del president de la Diputació i del rei. Per acabar, a les 18 h, visita i lunch al Casino de Granollers.

Aquest expedient forma part del Fons Ajuntament de Granollers, de la sèrie Actes institucionals, on hi ha informació d'aquest tipus d'activitats a Granollers, el més antic, de 1917, l'homenatge per la defunció d'Enric Prat de la Riba.

Per consultar aquest documento per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7. També podeu enviar un correu electrònic a arxiu@ajuntament.granollers.cat.