Segells de l'escut de la ciutat que s'utilitzaven al municipi el 1877, i explicació de la simbologia que hi apareix

Document creat per l'alcalde del municipi, Ramon Viladecans el 18 d'abril de 1877. És un document en suport paper, que només consta d'un full. La seva importància recau en l'explicació de la simbologia que es troba dins dels dos escuts utilitzats a l'època.

+
Imatge del document/ Fons Ajuntament de Granollers/ AMGr

A l'Arxiu Municipal de Granollers trobem nombrosos exemples de documents des del segle XV fins a l'actualitat on hi apareix el segell o la imatge de l'escut de la ciutat, però pocs d'ells argumenten la simbologia utilitzada en aquests.

En el document l'alcalde del Municipi Ramon Viladecans argumenta: “En uno y otro figuran las cuatro sangrientas barras que usa Cataluña en su escudo y dos dos corvinas conocidas en el país por grallas, recuerdo de numerosas bandadas que, en otros tiempos más que en los presentes, acudían a esta comarca”

Per més informació del document us presentem una fitxa descriptiva, basada en la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya, NODAC.

Per consultar la documentació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal, al c. de Sant Josep, 7, 08401Granollers.
Per a més informació, podeu trucar al tel. 93 842 67 37, o escriure un correu electrònic a: arxiu@ajuntament.granollers.cat