Pergamí on es dona una peça de terra situada a la parròquia de Sant Esteve de Granollers, al lloc anomenat de Vinyet Superior, 27 d’abril de 1354

És una mostra dels prop de 500 pergamins de la col·lecció de l'AMGr, ara a l'abast de tothom al portal web de l'Arxiu Digital

+
El pergamí és de mitjans del segle XIV

Us presentem aquest document com a mostra dels pergamins que podeu trobar al portal web de l’Arxiu Digital aquest mes de juny (dins l’apartat Documents d’arxiu).

Es tracta d’un pergamí, per tant, és de pell d’animal jove (vaca, ovella o cabra), preparada i tractada per crear l’emprimació necessària per escriure.

El pergamí fa 26 x 38 cm i té la caplletra L decorada amb la forma d’un punyal o espasa. Està escrit en llatí i la data literal és vicesima septima die aprilis anno a Nativitate Domini millesimo trecentesimo quiquagesimo quarto.

El document forma part de la Col·lecció de pergamins de l’Arxiu Municipal de Granollers. Dins d’aquesta col·lecció hi ha pergamins de l’any 1122 fins al 1800.

El Document del Mes s’inclou a la programació de la Setmana Internacional dels Arxius, que se celebra arreu del món del 6 al 10 de juny.

Per a més informació, adreceu-vos a l’Arxiu Municipal a: arxiu@granollers.cat