Pel·lícules de la nevada de 1962

Us presentem, com a Document del mes, les filmacions 'Nevada del Nadal de l'any 1962', realitzada per Josep Lluís Arimany Nicolau i Josep Comas Castellsagué, i 'La gran nevada', de Francesc Garrell Saló

En ambdúes filmacions, es mostren escenes espectaculars de la nevada de l'any 1962 a Granollers. Per commemorar el 50è aniversari d'aquesta gran nevada, l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) ha presentat aquest document al Museu de Granollers.

Aquestes pel·lícules formen part de la Col·lecció Imatge en moviment de l'AMGr.

 

Pel·lícula Nevada del Nadal de l'any 1962

Filmada per Josep Lluís Arimany Nicolau i Josep Comas Castellsagué el Nadal de 1962 en format super-8 mm, en blanc i negre i color, amb una durada de 17' 33''. La pel·lícula va ser editada analògicament per Josep Comas el 1963. El documental en super-8 mm, donat l'any 2012 a l'Ajuntament de Granollers per Josep Comas i la família Arimany, s'ha incorporat a l'Arxiu Municipal de Granollers, amb destí al seu fons audiovisual.

Us en presentem la digitalització de l'original, amb la incorporació d'una presentació breu, el context i els crèdits de producció, incorporats el 2012.

Per ampliar-ne la informació, us presentem la fitxa descriptiva de la pel·lícula, basada en la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya, NODAC.

 

Pel·lícula La gran nevada

Filmada per Francesc Garrell Saló, el 1962, en format super-8 mm, en color i amb una durada de 4' 48'. L'any 2006, l'autor i la seva esposa, Montserrat Corbera Palau, la van digitalitzar i editar, incorporant-hi so.

Us en presentem una còpia digital de l'original, amb la incorporació d'una presentació breu, el context i els crèdits de producció, incorporats el 2012.

Per ampliar-ne la informació, us presentem la fitxa descriptiva de la pel·lícula, basada en la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya, NODAC.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 842 67 37 o bé, enviar un correu electrònic a arxiu@ajuntament.granollers.cat.